ÖNCE SALONLAR BOŞALDI

Oktay Akbal, “Önce Ekmekler Bozuldu” adlı eserine, “Önce Ekmekler Bozuldu, Sonra Her şey” diye başlar. “Çünkü dünyada savaş vardı. İnsanlar sebebini bilmeden, düşünmeden ölüyor, öldürüyorlardı” diye devam eder ve
“Barış günlerinin insanları yok artık. Nice tanıdığım insanların hepsi şimdi bana yabancı geliyor. İyileri kötü, cömertleri hasis, duyguluları katı yürekli oldular. Ah, o ekmeğin bozulması, insanların mayası muhakkak ki ekmektir” diye bitirir.

Akbal’ın henüz 21 yaşında iken ve 2. Dünya Savaşı sırasında yazdığı kitap, onun o günlerde yaşadıklarını, hissettiklerini anlatır…

İlerde bu günleri araştıranlar da Erdoğan ve onun temsil ettiği “Antidemokratik Tek Adam” yönetiminin, Türkiye’yi nasıl savaşın eşiğine getirdiğini, belki de önümüzdeki günlerde yaşayacağımız bir “İç Savaş” ortamına nasıl sürüklendiğimizi okuyacaklar ve büyük olasılıkla şöyle düşüneceklerdir;
-Ne oldu Türkiye’nin aydınlık-demokrat-çağdaş insanlarına? Hepsi birden kötülüğün esiri mi oldular?
-Kurtuluş mücadelesi vererek tüm mazlum devletlere örnek olan
Türk Milletine ne oldu? Hepsi birden beyin felci mi oldular?
-Ne oldu bu insanların, vatan sevgilerine, bağlılıklarına, kardeşliklerine?
-Nasıl olur da, milyonlarca aydın genci olan bir toplum, birkaç tane,
“Hırsızlığı meslek edinmiş, devleti ve milleti soymaktan utanmayan, tarikat ve cemaat artıklarının” hakkından gelememiş?
-Ne oldu bu güzel ülkenin aydın-namuslu-vatansever Yargıçlarına-Savcılarına?
-Nerede bu ülkenin yetiştirdiği, her biri dünyadaki muhataplarıyla yarışan bilim insanları?
-Ne oldu bu ülkenin aydın-ilerici-özgür Atatürkçü Kadınlarına?
-Hepsi birden “Demokratik Tepki” nedir, bunu unuttular mı?

Sizin önünüze üç tablo koyacağım ve eminim sizler de ne demek istediğimi net olarak anlayacaksınız;

-AKP Grup Toplantı Salonu;
Erdoğan henüz Başbakan! Salon ağzına kadar çeşitli illerden otobüslere getirilen zavallı gençlerle dolu!
Her üç-beş dakikada bir “Türkiye Seninle Gurur Duyuyor” diye bağırıyorlar!
Erdoğan cevap veriyor; “Biz sizlerle gurur duyuyoruz” ve camdan okumaya devam ediyor!
Milletvekilleri otomatiğe bağlanmış makineler gibi, neredeyse her paragrafın sonunda alkışlıyorlar! Tüm televizyonlar da bu yalakalığı, bu pespayeliği canlı yayınlarla Türk Milletine yutturuyor! Aykırı tek ses yok…

-TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı;
Erdoğan kürsüde konuşuyor. TÜSİAD Üyelerinden bazılarına isim vermeden hakaret ediyor. Bankacılık Kanununa aykırı davranıp suç işliyor.
TÜSİAD üyelerini tehdit ediyor, onlara aba altından vergi ve polis sopası gösteriyor. Herkes susuyor, arkadaşlarına yapılan hakaretleri kabulleniyor.
Salondan bir tane ADAM çıkıp da o salonu terk etmiyor! Aykırı tek ses yok…

-Birleşmiş Milletler Genel Kurul Salonu;
Obama konuşuyor, salon dopdolu!
Erdoğan salona davet ediliyor ve konuşmacının bekletildiği koltuğa oturtuluyor, salon yine dopdolu!
Erdoğan kürsüye geliyor, konuşmasına başlıyor, herkes salonu terk ediyor, salon bomboş…

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına yapılan bu protesto, bu demokratik tepki, beni elbette ki çok utandırdı!
Ülkem adına çok üzüldüm, ama kırmadan-dökmeden-yakmadan-yıkmadan “Demokratik Tepki” nasıl gösterilirmiş, demokrasi adına çok sevindim.
Adamlar öz olarak şunu söylüyorlar;
“Bizim için siz Türkiye’yi temsil etmiyorsunuz. Sudan Diktatörünü kabul eden tek lidersiniz. Libya Diktatörü Kaddafi’den madalya alan tek lidersiniz. IŞİD denen katiller sürüsüne yardım eden tek lidersiniz. Siz demokratik dünyayı temsil edemezsiniz. Bu yüzden sizi protesto ediyor, salonu terk ediyoruz…”

İşte demokrasiyi hazmetmiş hür dünya ile bizim aramızdaki fark budur.
Türkiye’de konuşması gerekenler konuşmaktan korkuyorsa, diktatörlük özentisi içindeki birine “Yapamazsınız, buna yetkiniz yok. Burada demokrasi var, ben haklarımı biliyorum. Sizin suç işleme özgürlüğünüz yok. Kanunlar sizi de bağlar” diyemiyorsa, daha sırtımıza çok binen olur, çook…

Hele Halkın Avukatı, Halkın Sesi, Halkın ve Haklının Savunucusu olması gereken Siyasi Partiler susuyorlarsa, daha sırtımıza çok binen olur, çoook…

Salonları-meydanları boşaltmasını, diktatörün televizyonlarını izlememeyi, gazetelerini okumamayı, bunlara tek kuruşluk reklam vermemeyi öğrendiğimizde, demokrasi uğruna canımızın acımasına katlanabildiğimizde, şarlatanlar-sadaka dolandırıcıları-tarikat ve cemaat demokratları, geldikleri gibi giderler.
Tercih sizin, çocuklar sizin. Çocuklarınıza nasıl bir Türkiye bırakmak isterseniz, onu bırakırsınız. Çare siz siniz…

Sağlık ve başarı dileklerimle 29 Eylül 2014
Rifat Serdaroğlu

10 thoughts on “ÖNCE SALONLAR BOŞALDI

  1. ÖNCE SALONLAR BOŞALDI

  2. Sizin hayran kaldığınız övdüğünüz avrupa demokrasisi , İsrailin filistine yaptıklarını, suriyede esedin yaptıklarını, mısırda sisinin yaptıklarını görmeyen bir demokrasi anlayışıdır. Onlardan değilsen hele birde müslüman isen al sana demokrasi.
    Cumhurbaşkanı onların yüzüne karşı sizde suçlusunuz ortaksınız bu suçlara dediği için o salonlar boşaldı. bunu daha önce kimse yapmadığı için boşaldı. Erdoğandan öncekiler gibi haklısınız deseydi onların yanında dursaydı, kuzu olsaydı, bir amerikan elçisinin yanında uşak gibi el pençe dursaydı o zaman herkes dinlerdi.
    Hangi demokrasi anlayışında nedeni ne olursa olsun insanları öldürenin yanında durmak vardır ?
    Bu nasıl bir demokrasidir ki karşındakinin düşüncelerine saygı duymaz.

    Şimdi aynı şeyler bir avrupa ülkesinde yaşansa, insanlar sebepsizce öldürülse avrupada bu duruma sessiz kalsa , erdoğanda çıkıp sizde suçlusunuz ortaksınız bu vahşete dese, o zaman beğendiğiniz o avrupa demokrasisi o salonu boşaltırmı boşaltmaz mı ?

  3. Sayın Çelebi nasıl demokrasi,insanhaklarından bahsederken RTE nın savunmasını yaparsınız,adamın çığnemediği ınsan haklarımı kaldı Türkiye’de?,demokrasiden eser mi var Türkiye’de artık?Erdoğanın yalanları yolsuzlukları yalakalar ,korkaklar ,ve menfaat perestler dişinda herkes tarafından kabul edilmiş. Dokunduğu her şeyi berbat etti memlekette,ne yazık ki dinimiz de dahıl buna.Kendini Müslüman lıderliğine soyunan bir adam hangi İslami değerleri temsil edıyor? Memleketi Yalan ,düzenbazlık,iftira ,çalma,iltımas,rüşvet ,rant ,haksızlık,adaletsizlikle yöneten, kibirine mağlup olmuş,haksızlıklarla masum insanları hapislere atmış ,demokratık haklarını kullanan halkının üstüne bütün şiddetiyle polisini salan lider mi güzel dinimizi temsil edebilir.Milletin fakırın,yetimin parasıyla kendi çevresini ,karısını ,kızlarını,oğullarını zengin eden, rüşveti,rantı her yere bulaşmış bir hükümeti kurup , vatandaşların mallarını müsrifce savuran,harcayan adamı mı savunuyorsunuz? RTE şahsi çıkarları,kibiri ,kindarlığı yüzünden bu hale getirmiştir memleketimizi. Türkiye kendine sahıp çıkamıyacak durumdadır bu ğün onun liderliğinde. Büyük Orta Doğu projesinin EŞ BAŞKANIYIM diye böbürlendiği günleri siz unutmuş olabilirsiniz ama bizler unutmadık,işte RTR’nin ABD ( Müslüman düşmanı Neo Conlarlar ve Bush)nın peşine takılıp desteklediği projenın ürünüdür bu olanlar. Kendi vatandaşını ezen ,kendi vatanına saygısı olmayan,milletini sevmeyen,dinini tatbıke koymayan bir lider,hangi hakla ,hangi yüzle diğer memleketlerin liderlerini suçlar,belki sizler gerçek RTE yi görmek istemiyorsunuz ama dünya onun ne olduğunu çok iyi biliyor.

  4. Bu mantığa göre 193 ülkenin delegeleri, RTE nin ne konuşacağını daha önceden bildikleri için ağız birliği yapıp salonu terk etmişler..
    Buna bizim lugatımızda ”mugalata” edebiyatı derler..
    Böylesine mantık dışı bir yaklaşımla siz ancak kendinizi kandırırsınız.
    by.zcelebi..

  5. Aklı+Mantığı+İnancı ..ve Her şeyden önce İnsanlığı olanlara derim ki; AKP nin, kandırılan ” Gerçekten SAF” Vatandaşlarım hariç! Menfaatleri için İnanmış gözükenler ile hiç bir münazaraya! Münakaşaya girmeyiniz!…Zira onlar; ALLAH a benzettikleri RTE ve Peygamberden daha Kibirsiz ve Gurursuz olduklarını iddia ettikleri tüm yöneticilerinin arkasından gitmekle ((Kitabımıza göre)) *KÜFRE GİTMİŞLERDİR !?…*G.K.U.
    Şimdi sizlere 12 sene evvelki özel arşivimden bir tespiti ileteyim:..Bakınız Adam gibi Adamlar bu günleri *O*gün görmüşler ve tespitini yapmışlar!…

    FİKRİ-MÜRİDİ
    Prof.İbrahim KAVRAKOĞLU ; Türkiye de yapılması gereken her şey yapılıyor *LAKİN,HEPSİ YANLIŞ YAPILIYOR* İnanın, en azından son iki yüz yıldır,Batıda geliştirilmiş de bu ülkede moda olmamış hiçbir *Çağdaş* konu yoktur.Her yenilik mutlaka ele alınmış,yürürlüğe konmuş,ve anında *Yozlaştırılmıştır !?* Bağımsız kurulların,Bürokrat arpalığına !…Sınır ticaretinin, Kaçakçılığa !?…Vakıfların verme değil, ?Alma mekanizmasına!?* dönüşmesi sadece birkaç örnektir…Çünkü bu toplumun **FİKR-İ MÜRİDİ **(Derin ideolojisi) bir bütün olarak Milletin değil; “” EŞİN-DOSTUN-AKRABALARIN-HEMŞERİLERİN-MESLEKTAŞLARIN-PARTİLİLERİN ÇIKARLARININ KOLLANMASIYLA *PARÇA,PARÇA ZENGİNLEŞMEKTEDİR. BU FİKİR (( B A T I L )) DIR. Başarılı olması pekala mümkün olan A K P yi başarısız kılacak kültür de budur!.”
    Son söz *** İKBAL GEÇER, SERVET KALIR !?…*** 08-12-2002 Hür.Gzt.
    Perşembenin gelişi (!)?…Çarşambadan belli (!)?…olurmuş

  6. Yukarda benim rte yi savundugumu zannediyorsunuz savunmuyorum yorumu dikkatli okursaniz avrupanin demokrasi anlayisini sorguladigimi anlayabilirsiniz… Sadece elestirmek icin yorum yazmissiniz. Cunku rte dusmanisiniz. Son paragrafi okumamissiniz anlasilan okuyup anladiktan sonra yorum yazmaliydiniz.

  7. Yukarda benim rte yi savundugumu zannediyorsunuz savunmuyorum yorumu dikkatli okursaniz avrupanin demokrasi anlayisini sorguladigimi anlayabilirsiniz… Sadece elestirmek icin yorum yazmissiniz. Cunku rte dusmanisiniz. Son paragrafi okumamissiniz anlasilan okuyup anladiktan sonra yorum yazmaliydiniz

  8. Sayın çelebi vatanına ihanet eden herkesin düşmanıyım,sizin yazınızı anladım,belki siz benım yazımı tekrar okursanız anlarsınız .Batnın demokrasısı mukemmel olmayabilir ama hükümetlerin eylemleri vatanlarının çıkarı için yapılır,dıyorum ki RTE nin batılılar öğretecek tek bir şeyi yok,bence adamlar onu dinlemek yerine belki daha verimli bir iş yapmak için salonu terketmişlerdir. Keşke bizde de bir kaç salon boş bırakılsaydı da RTE kendini padişah sanmasaydı.

  9. 193 ülke delegesi erdoünın ne konuşacağını bildiği için değil erdoğanı pretosto etmek için salonu boşaltmıştır bunu dahi anlayamamışsan başka söze gerek varmı.

  10. Yorum yapan herkese saygilar.Her fikre hurmet etmeli,sadece dini kullanarak,namus ve dini icin cekinmeden canini veren TURK insanini uyutmaya calisan carikli kurmaylari kinamak,dislamak ve karsisinda yer almak gerekir.TURK kelimesinden alerji duyan,ne oldugu belirsiz fakat hasbelkader biryerlere gelip coreklenmis uyaniklarla bizim savasimiz.Hacli seferlerinde,Turk Milletini kandirmak icin icimize gonderilen sahte hocalardan farki yok bunlarin.Islamiyetin I sini tatbik etmeyen,hirsizlik,rusvet yandas kayirmaya adapte olmus soytarilar daha ne kadar bu Ulkenin kaderi ile oynayacak.Namuslu insanlarin korkakligindan,uyusuklugundan pisirikligindan nemalanmiyor mu bu yobazlar?Evet korkmadan hepimiz bir ATATURK olursak inanin bu zavallilar kacacak delik arayacaklardir.Kabahat bende,sizde hepimizde.Torunlarimiza ne birakacagiz biliyormusunuz?Her tarafa kok salmis sakalli,
    her makami isgal etmis bir avuc uyanik…Dikkat…Dikkat..uyan babaya geldik.Tamiri cok zor yerlere yaklasiyoruz…

Düşüncelerinizi yazın