LİDER… GİTTİ GİDER…
Parti Genel Başkanları kendilerine “LİDER” denmesinden çok hoşlanırlar!
“Liderimiz Geliyor” diye anons edildiğinde, öyle bir şişerler ki, geleni Kırkpınar Başpehlivanı zannedersiniz!
DEVLET kuran kişiye, “Lider veya Önder” denir.
Cumhuriyet Tarihi boyunca, Türk Milletinden iki kişi bu tanımı hak ederek almıştır.
Biri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk,
diğeri, Kıbrıs Türk Devletinin Kurucusu Rauf Denktaş…
Geri kalanları sadece Genel Başkandırlar! Onu da hak eden çok azdır ya…
Genel Başkanların söylemleri ile eylemleri arasında tutarlılık olması şarttır!
Genel Başkanın söylemi “Mersine gidiyoruz”, eylemi ise “Tersine gidiyoruz” olursa, o artık, “El Arabası” tipi siyasetçidir. Arkasından ittirmezseniz, bıraktığınız yerde yıllarca durur, sonunda çürür ve pert olur!
Biraz daha açalım; Bir Genel Başkan “Biz Atatürkçüyüz çünkü partimizi Atatürk kurdu. O bir çift “Mavi Göz” var ya, onu hep üzerimizde hissederiz” diyor ve 54 BİN insanımızın katili olan canavarı “Kurucu Önder” ilan eden, ihanet şebekesine katılıyorsa, onu bırakın, o gitti gider. Salın bayır aşağıya!.
Atatürk boşuna “İhanetin nedeni olmaz, bedeli olur. O bedel birgün mutlaka ödettirilir” demiştir! Sorsanız o sepete; “Evlat ne oldu ya? Akım derken B.kum dedin. Bir çuval inciri batırdın, diye?
“Bakmayın benim ihanet yasasına EVET dediğime, onlar benim gecenin ilerleyen saatlerindeki bar arkadaşlarım. Şişelerin hatırı var. Hem ben arkadaşlarımı serbest bıraktım, ya. Daha ne istiyorsunuz ki?
Bazıları el bebek-gül bebek yetiştirildiler, Türk Devleti-Türk Milleti için bir gün kavga etmediler. Atatürk’ün mirasını yiye yiye, bitiremediler. Hazineden her yıl çuvalla para alırlar, lüks binalarda, lüks otolarda,(mabatları acımasın diye yumuşatılmış koltuklarda) zaman geçirirler. İkide bir “Ben Sosyalist Enternasyonalde ikinci başkanım. Bu Avrupalılar beni çok severler!”
“Hadi yürüyelim arkadaşlar, yürüyelim, yürüyelim der, kendisi modifiye edilmiş aracına biner, gider…”
Buna, iktidarın tetikçi Savcıları, çeşitli kumpaslarla tuzak kurarlar. Ve TBMM’ye “Nitelikli ve Organize olarak rüşvet almak için örgüt kurmak” gibi çok ağır suçlamasında bulunurlar. Nedense suskun kalmayı tercih ederler!
Aziz Türk Milleti;
Sizinle bir iddiaya girelim! Gazozuna canım, nerde bizde ondaki para!
Yeni Parti MV’leri, Genel Başkanlarının EVET dediği Çerçeve Yasası için
çok iyi bir çalışma yaptılar. Bu ihanet Yasasının en az 5 yerinde ANAYASAYA AYKIRILIK belirlediler. Normalde bu yasanın iptali için, AYM’ye başvurması gerek. Bu Genel Başkan AYM’ye başvuramaz! Bahçeli’den izin alması gerek. Eğer ciddi bir çalışma sonucu Genel Başkan AYM’ye başvurursa, ben kaybetmiş olurum. Ne ceza verirseniz de razıyım…
Sağlık ve başarı dileklerimle 13 Ağustos 2026
Rifat Serdaroğlu
DOĞRU Parti